Over ons


Wij - Pieter en Anja van Traa - liefhebbers van de historische zaken en de eigenaren van het (restauratie)architectenbureau ’De Steunbeer BV’, zochten al lange tijd naar een pand om zelf te kunnen restaureren.

 

In 2003, na ruim een jaar durende verbouwing, werd een woning in Noord-Brabant  verruild  voor het Rijksmonument  in Zierikzee. Pieter – een restauratiearchitect  van beroep – leidde de restauratie;  Anja – bouwkundige tekenaar – maakte de plannen en hield zich bezig met de inrichting.

 

Dochter Maroussia (toen 4 jaar oud) kon destijds  niet begrijpen waarom haar ouders het huis, waar alles scheef, oud en opengebroken was, “nieuw” noemde.  Inmiddels zit zij op de middelbare school.  Haar hobby is vreemde talen, die zij in de toekomst graag wil gebruiken om zelf  gasten uit het buitenland  te kunnen  ontvangen.

 

Uw gastvrouw over het ontstaan van B&B:

“We zochten een pand dat ruimte bood als woning en kantoor. De ware omvang van het gebouw kwam aan het licht bij de sloop van de niet-oorspronkelijke muren. Het meest was ik verrast door de ruimte die op zolder ontstond nadat het plafond van boardplaat was verwijderd: hoge spanten, oude balken en gordingen gaven aan deze omvangrijke ruimte een elegante, lichte en fascinerende dimensie – het zou jammer geweest zijn deze betoverende plek als opslag te gaan gebruiken. Als liefhebbers van reizen en bewonderaars van de Engelse B&B’s, hebben wij meteen besloten om op zolder de gastenkamers te creëren.

Als trotse bewoners van Havenpark 13-15 voelen we ons nu vereerd om dit nationaal cultureel erfgoed met u en anderen te kunnen delen.»